Borger

Nuuk vokser trods Corona

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Hovedstaden har haft en stor befolkningstilvækst i det seneste år, og det stiller krav til boligpolitikken

Coronakrisen har ikke lagt en dæmper på Nuuks vækst. I dag, den 4. februar er Nuuks indbyggertal 18.803 personer. Der er 475 indbyggere flere end samme dato sidste år. Der svarer til en vækst i befolkningstallet på 2,6 procent.

Borgmester i Kommuneqarfik Sermersooq, Charlotte Ludvigsen, er positivt overrasket over tallene.

”Vi forudså at Corona-restriktionerne ville begrænse vores vækst, men selv i marts sidste år, da der var indrejseforbud, voksede Nuuks befolkningstal. Det viser mig, at vi har valgt den rigtige strategi, for at skabe en hovedstad som mange ønsker at bo i”, siger Charlotte Ludvigsen. 

Befolkningstilvæksten er gode nyheder, fordi virksomhederne i Nuuk i de seneste år har manglet arbejdskraft. Flere mennesker betyder derfor bedre økonomi, både i det offentlige og de private erhvervsliv.

”Erhvervslivet har brug for arbejdskraft, og det offentlige Grønland har brug for erhvervslivets skatteindtægter, hvis vi skal have råd til udvikle vores velfærd. Derfor er et voksende befolkningstal i Nuuk gode nyheder for hele landet”, siger Charlotte Ludvigsen.  Hun påpeger samtidig at det hurtigt voksende befolkningstal, gør det nødvendigt at sætte ekstra fart på boligbyggeriet.

”Fra 2016 til 2019 skaffede vi over 500 nye offentlige boliger, men i 2020 har selvstyret stoppet vores muligheder for at skaffe flere boliger. Det er et problem. Hvis vi er tvunget til at gå tilbage i til de tilstande vi havde for 15 år siden, hvor det eneste, der blev bygget i Nuuk, var nogle få enfamilieshuse, ender det i en social katastrofe”, siger Charlotte Ludvigsen.