Borger

Krisecenter genopfinder sig selv

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Den 17. februar kl. 13.00 blev der holdt officiel genåbning af krisecenteret i Nuuk efter gennemgående renoveringer af de fysiske rammer og stedets koncept

Krisecenteret står klar til igen at tage imod kvinder og børn, som står i svære situationer, og de første beboere er allerede flyttet ind.

Der er blevet gjort grundige tanker bag indretningen.

”Vi har tænkt meget på det ved at vi f.eks. har malet i jordnære farver, og sørget for at her ser hjemligt ud. Det er så omvæltningen ikke bliver for stor for vores beboere,” Siger Grethe Siegstad, Behandlingsleder på krisecenteret.   

Forvaltning for Børn og Familie har haft et længerevarende ønske om at kunne tilbyde mere end husly til kvinder og børn. Det ønske er blevet realiseret, så nu er der også mulighed for at tilbyde et længerevarende målrettet behandlingsforløb.

Krisecenteret kan fra dags dato tilbyde kvinder og børn husly i tre måneder og et behandlingsforløb på seks måneder. Ud over dette kan der tilbydes efterværn på ligeledes seks måneder. Det renoverede center kan huse fire familier ad gangen.

Til genåbningen var der pga. coronarestriktionerne kun inviteret få gæster.