Borger

Byggeriet af Nuuks nye brandstation er i gang

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Borgmester Charlotte Ludvigsen tog det første spadestik til hovedstadens brandstation, og end ikke det kolde februar-vejr kunne holde smilene tilbage. Efter planen skal den nye brandstation stå klar den 1. maj 2022.

Glæden hos borgmesteren, brandkorpset og bygherren fra Nuuk City Development var ikke til at tage fejl af, da det første spadestik til den nye brandstation blev taget af borgmester Charlotte Ludvigsen.

I sin tale fik borgmesteren sendt nogle rosende ord i retningen af byens brandfolk, som fik velfortjent anerkendelse for deres til tider farlige job. Derudover talte borgmesteren om væsentligheden af brandstationens fysiske placering i byen, som har vokseværk i disse år.  Det er nemlig meget vigtigt, at brandkorpset kan nå hurtigt frem til alle borgere – også dem, som kommer til at bo i den nye bydel, Siorarsiorfik.

Desuden holdt NCD-direktør Jens B. Frederiksen som blandt andet nævnte, at NCD kommer til at følgebyggeriet tæt undervejs. ”Så vi kan se, at MT Højgaard nu også bygger det, de har lovet”, sagde NCD-direktøren med et skævt smil til de fremmødte medarbejdere, der ikke kunne holde grinet tilbage.

Når brandstationen står færdig, bliver der i alt 2.800 kvadratmeter med gode personalefaciliteter, garager, vaskehal og værksted. Dermed får brandfolkene de bedste rammer til at udføre deres meget vigtige arbejde.