Services

Idrætsdag 2021: Se billederne

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Traditionstro blev atleter hyldet i dag 6. januar, Helligtrekongersdag.

Selvom året 2020 har været plaget af Coronapandemien, hvor der kom aflysning efter aflysning af kultur- og sportsarrangementer, har det været muligt for nogle idrætsgrene at gennemføre mesterskaber. Og selvom mange mesterskaber blev aflyst, fortsatte almindelig træning hos foreningerne.

Til trods for begrænsninger var der en god stemning i Hans Lynges Sal i Katuaq, da atleterne blev hyldet. Nogle af kommunalbestyrelsesmedlemmer var tilstede for at overrække priserne, og mellem overrækkelserne bliver der spillet god musik af bandet Liima Trio. Der var i alt 4 priser; Årets Idrætsperson, Rollemodel, Initiativtager og Særlig Pris.

Her kan du læse begrundelser for udnævnelser.

Årets Idrætsperson – Kim Ujarak Lorentzen

Kim Ujarak Lorentzen er Grønlands stærkeste mand siden 2016. Stadig træner han og spiser målrettet for at blive stærkere. Den 24.oktober opnåede han sit tungeste løft, da han løftede 401 kg i Dødløft.

Han træner videre for at blive endnu stærkere.

Årets Rollemodel – Uiloq Mathæussen

Uiloq Mathæussen, Runderful Nuuk, der med baggrund og erfaringer fra udlandet har etableret løbeklubben Runderful Nuuk, som stadig er i voksende udvikling. Tilsvarende formålet om mere fysisk aktiv grønlandsk befolkning, spreder hun sit løbebudskab videre til andre byer i kysten. På den måde viser hun Nuuk flot frem.

Årets Initiativtager – Allan Juhl

Allan Juhl er ejeren af Fitnessgl og initiativtageren bag stærkeste-mand-stævnet som er blevet holdt hvert år siden 2006.

Anderledes var det i 2020 pga. Corona-situationen, hvor der ikke kunne afholdes stævne med deltagere fra alle kommunerne blandet. På trods af det, har Allan afholdt Greenland Strongest 2020 på en anderledes digital måde, med deltagere fra Ilulissat, Nuuk og København. Initiativet har givet inspiration til andre sportsgrene til ligeledes at afholde GM digitalt.

Årets Særlig Pris – Rebekka Olsvig

Rebekka Olsvig fra Red barnet, træner frivilligt børn i badminton om lørdagen, med formålet at give børn mulighed for at gå til sport, selv om de ikke har de nødvendige økonomiske forudsætninger.

Hun fortsætter denne givende aktivitet, ligesom hun har gjort det i mange år.

Se eller gense udsendelsen af arrangementer her