Borger

Harald på besøg

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

2.viceborgmester Harald Bianco er i disse dage på rundtur i Tasiilaq for at besøge de forskellige støtteordninger i byen.

I går gik turen til Amarngivat, som var første stop på vejen. Her får gravide og udsatte forældre med børn i alderen 0-3 år hjælp og støtte i deres hverdag. Behandler i Amarngivat, Ina Kilime Mikaelsen, tog imod Harald Bianco, der fik en rundvisning i huset. Her gik snakken på, hvordan dagligdagen fungerer, og hvilke udfordringer man kan støde på.

Turen gik dernæst til det kommende Ungdomshus Kulturhus Igdlo, hvor entreprenøren fortalte, hvordan byggeriet skrider frem. Ungdomshuset bliver et sted, hvor de unge i høj grad er med til at definere, hvad der skal foregå. Igdlo er bygget med tre etager, og huset får en god udsigt over havnen, fjorden og byen.

Også krisecenteret ”Naqqaavi” fik besøg af 2.viceborgmesteren. Familievejleder på krisecenteret, Mariette Uitsakitseq viste rundt i huset. Her blev det også til en snak om, hvilke tilbud krisecenteret kan tilbyde kvinder og børn, og hvordan arbejdet fungere i praksis.

Krisecenteret åbnede i 2016, her er der plads til otte kvinder, og krisecenterets opgave er at styrke indsatsen mod vold i familierne, samt støtte kvinder og børn.

Harald Bianco kom også forbi mor/barn huset, hvor han mødtes med fagchef Nielsine Petersen. Også her var der fokus på at fortælle om dagligdagen i huset.