Borger

OCN-kurser skaber succes

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Karl Ludvigsen fra Paamiut, har gennemgået forskellige OCN forløb, og de forskellige kurser har givet ham modet til at søge ind som kateketaspirant – og er nu optaget, via seminariet i Ilulissat.

Det er områdeleder fra Socialpsykiatrien i Paamiut, Andrine Jensen der har hjulpet og støttet Karl Ludvigsen med at få søgt ind som katekeaspirant. ”Jeg er glad for at han kom ind på uddannelsen, og at jeg har haft muligheden for at overvære Karls første praktik”, fortæller Andrine Jensen.

Karl Ludvigsen har gennemgået 5 ugers skoleophold i Ilulissat, og er nu i praktik i Paamiut.

Open College Network, eller i daglig tale OCN er et anerkendt læringsforløb, hvor borgere kan opnå læringsbeviser på deres kompetencer. Det er en metode der er med til at værdisætte kompetencer og læring uden for det formelle og traditionelle uddannelsessystem.

Fagchef for Handicap og Socialpsykiatri, Susanne Kærulff Ettrup fortæller at afdelingen for Handicap og Socialpsykiatri, har licens ved OCN-Danmark.

”Gennem OCN-Danmark er mange af vores medarbejdere i afdelingen blevet uddannet som OCN-vejledere. Som vejleder kan vores medarbejderne varetage læringsforløbet, derudover har afdelingen flere medarbejdere, der er uddannet interne kvalitet sikre”, fortæller Susanne Kærulff Ettrup.

En gang om året, som er fredagen i uge 41, er der overrækkelse af OCN-læringsbeviser til borgerne.