Borger

Nyt ungecenter på vej til Tasiilaq

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Kommunalbestyrelsen har netop godkendt at åbne et ungecenter i Tasiilaq pr. 1. januar 2021. Kun få detaljer mangler at falde på plads.

Lav kapacitet og problemer med at rekruttere kvalificeret personale er nogle af årsagerne til, at de sårbare unge mangler tilbud. Det vil kommunalbestyrelsen i Kommuneqarfik Sermersooq nu forsøge at imødegå i Tasiilaq, hvor problemet har været særligt stort, siden børnehjemmet sidste år ændrede deres formål til kun at være et tilbud for småbørn.

”Siden da har vi haft store problemer med at anbringe unge på døgninstitutioner både i Tasiilaq og i resten af kommunen, så derfor er jeg glad for, at vi har godkendt det nye ungecenter. Nu mangler vi blot tilladelse til at leje de ubenyttede lokaler på Prinsesse Margrethes Børnehjem, hvilket vi håber meget på at få”, siger formanden for Udvalg for Børn og Familie, Uju Petersen

Der er behov for øget indsats i Tasiilaq, da politiets tal viser stigning af anmeldelser om seksuelle overgreb, vold og indbrud og hærværk.

Derudover er der stor mangel på sagsbehandlere, i foråret var der ni sagsbehandlere – nu er der kun to – så der er allerede stort efterslæb på sagsbehandlingen. Manglende rekruttering skyldes til dels de meget restriktive regler omkring covid 19. Mange medarbejdere følte lige pludselig, at der var meget langt til deres familier i Danmark.

På tværs af Kommuneqarfik Sermersooq har mellem 10 og 12 unge siden sommeren været skrevet på venteliste til selvstyrets døgninstitutioner.