Borger

Tasiilaq har brug for en lufthavn i byudviklingen

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Kommuneqarfik Sermersooq har en langsigtet plan for udvikling kommunens byer og bygder. Meget kan gøres fra kommunens side, men noget er Naalakkersuisuts område, og det gælder for Tasiilaq, som har brug for en lufthavn, hvis der fortsat skal være vækst.

Over de næste ni år har forligsparterne fundet godt 70 mio. kr. til by- og bygdeudvikling. Eksempelvis er der afsat otte mio. kr. i 2021 budgettet til sanering, renovering, vedligehold og nye anlæg i kommunens bygder, ligesom der skal sikres asfaltering i Paamiut.

Bedre internet på Østkysten

Derudover har forligspartierne afsat fem mio. kr. årligt fra 2021 og de efterfølgende fire år til at sikre bedre og mere tidssvarende internetforbindelse til byer og bygder på Østkysten. Til dette formål har kommunen indledt et samarbejde med Tele Greenland om en ny satellit.

”Det er ingen hemmelighed at internettet i Østgrønland er langsomt, så derfor er det vigtigt at få rettet op på det, hvilket vi gør nu, borgmester siger Charlotte Ludvigsen, der glæder sig over forliget.

Lufthavn øverst på ønskelisten

Kommuneqarfik vil gerne opfordre Naalakkersuisut til at anlægge en lufthavn i Tasiilaq, da Østgrønlands største by ganske enkelt har brug for det, hvis væksten skal have gode betingelser i fremtiden.

”Det er den største by i hele landet, hvor der endnu ikke er truffet besluttet om en bynær lufthavn. Vi vil gerne have, at der er bedre adgang til Tasiilaq, som i dag er meget isoleret fra resten af landet og resten af verden. Selvfølgelig ville det være godt for indbyggere og byen som helhed at få en lufthavn, som vil være med til at opløfte byen og understøtte den velværd i samfundet, vi vil have. ” siger Justus Hansen.