Borger

Nuuk får moderne og fremtidssikret brandstation

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Siorarsiorfik – Nuuk City Development A/S har gennemført en udbudsproces i forbindelse med opførelse af en ny brandstation på kommunens entreprenørplads ved Pukuffik i Nuuk.

Brandstationen på mere end 2800 kvadratmeter vil blive opført i to etager med gode personalefaciliteter, garager, vaskehal og værksted. Der vil således være god plads til at udføre alle opgaver før, under og efter en hændelse.

Administrerende direktør Jens B. Frederiksen oplyser, at der er indgået en entreprisekontrakt med MT Højgaard Grønland, der skal udføre byggeriet.

Direktøren oplyser, at to entreprenørselskaber afleverede tilbud, og at tildelingskriteriet var det økonomisk mest fordelagtige.

Borgmester Charlotte Ludvigsen er tilfreds med, at byggeriet nu går i gang og udtaler: ”Jeg er rigtig glad for, at vi nu får en moderne og fremtidssikret brandstation, som ligger centralt og dermed tæt på alle borgerne.”

Borgmesteren er desuden glad for, at de ansatte og de frivillige brandmænd nu får nogle bedre rammer til at varetage kommunale beredskabsopgaver i Nuuk og er samtidig glad for placeringen, der kommer til at sikre en fornuftig reaktionstid i hele Nuuk inklusiv den kommende nye bydel, Siorarsiorfik.

Det forventes, at den nye brandstation vil stå klar til brug den 1. maj 2022.

For yderligere oplysninger kan Jens B. Frederiksen træffes på mobil 499595.