Services

Muligt at lege med E-sport

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Her i efteråret kom der flere tilbud til unge i Nuuk, de kan tage sig til i fritiden. Kommuneqarfik Sermersooq har opstillet 10 computere i fritidscenteret Inneruulat som ligger i Nuussuaq bydel.

I disse år har E-sport, virtuelle elektroniske spil, blevet mere og mere populær i hele verden og fået en større og større udbredelse,  og man kan også mærke populariteten stiger i vort land. Med grundlag i de unges begejstring for e-sporten, tilbyder man nu fra Kommuneqarfik Sermersooq dette som et fritidstilbud.

Forsøgsordning

Børns og unges interesser er meget forskelligartede og derfor har det været vigtigt for kommunens afdeling for Sundhed, Fritid og Kultur, at gøre tilbudsmassen bred.

”Vi har ikke kunnet undgå at bemærke, at virtuelle elektroniske spil er blevet meget populære blandt unge, så derfor har vi sat en prøveopstilling i fritidscenteret for børn og unge, Inneruulat. Det siger Fagchef for Sundhed, Fritid og Kultur i Kommuneqarfik Sermersooq, Frederik Ludblad.

Kommuneqarfik Sermersooq har ikke afgjort, om der skal opsættes computere andre steder, men: 

”Det man har gjort er en test, og hvis den modtages rigtig positivt og hvis det har en gavnlig virkning, så kan man forestille sig, at der kan opsættes på lignende vis andre steder, men det er noget, der skal besluttes politisk,” siger Frederik Lundblad.

Lege med brug af computere kan skabe fællesskab

Stillesiddende aktiviteter kan af mange anses for at være usunde. Men samarbejdet i E-sport og det at skulle følge strategier nøje, kan være en hjælp for de unge i deres hverdag.

”E-sport er kendetegnet ved, at det er et holdspil, så for at få et godt resultat er det nødvendigt, at spillerne samarbejder og være enige om den strategi, de vil spille efter. Det, at samarbejde og kommunikere indbyrdes, kan de unge lære noget af på vej til voksen livet, hvor de træder frem i samfundet,” siger Frederik Lundblad og fortsætter,

”Hvis man vil dyrke E-sport, er det også vigtigt at være disciplineret. De, der ernærer sig som E-sport udøvere lægger helt klare planer, der skal følges i deres hverdag, såsom hvornår de skal spise, hvornår de skal spille og hvornår de skal hvile sig. Derfor tror jeg på, at E-sport kan bruges til at fremme og udvikle sans for samarbejde, fællesskab og væremåde/adfærd,” slutter Frederik Lundblad.

I forbindelse med installationen af computere, har man samarbejdet med computer rådgivere fra Modulu.