Borger

Kommunen vil have hurtigere byggesagsbehandling

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

I budgetforliget for 2021 bliver der sendt flere resurser til en mere effektiv byggesagsbehandling. Målet er at få den gennemsnitlige behandlingstid ned på tre til fire uger for at holde trit med kommunens vækstambitioner. Ansøgerne selv kan også være med til at sikre en hurtigere sagsbehandling.

Kommuneqarfik Sermersooq oplever noget af et byggeboom i disse tider. Det kan ses med det blotte øje med de mange kraner, der særligt ses i Nuuk, og det er bestemt også noget, der mærkes hos dem, der sikrer, at alt går til efter reglerne.

”Vi kæmper på flere fronter for at skaffe flere boliger til borgerne og for at få økonomien til at vokse. Derfor sætter vi nu ekstra meget ind på at få hurtigere byggesagsbehandling”, siger borgmester Charlotte Ludvigsen

Disse medarbejdere sidder i Forvaltning for Anlæg og Miljø, og de har travlt. Måske lidt for travlt. Det har politikerne fundet ud af, så derfor har de afsat 4,9 millioner kroner til mere effektiv byggesagsbehandling i budgetforliget for 2021. Og det er noget, der ville kunne mærkes.

Flere til at trække læsset

”Vi håber at få fem-seks nye kollegaer til at hjælpe med at få gjort byggesagsbehandlingen mere effektiv og ramme en gennemsnitlig behandlingstid på tre-fire uger”, siger fungerende planchef Runa Sværd, der samtidig kommer med et par råd til nye ansøgere.

”Sørg for, at ansøgningerne lever op til formalia fra starten, så vi undgår en masse kommunikation frem og tilbage, for det forsinker det hele meget. Og søg i god tid, så hjælper det os nemlig med at planlægge. Vi oplever nogle gange, at postkassen vælter til marts, når klimaet er mere byggevenligt. Men det ville være en stor fordel, at klare papirarbejdet tidligere, når maskinerne alligevel står stille”, siger Runa Sværd.