Borger

Uge 41 sætter fokus på usynlige handicap

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Handicap og Socialpsykiatri, Tilioq og NIIK (Nunatsinni Inuit Innarluutillit Kattuffiat) sætter fokus på usynlige handicap i uge 41.

Torsdag den 8. oktober har alle mulighed for at komme forbi Katuaq, hvor arrangementet om usynligt handicap vil foregå.

Til arrangementet i Katuaq vil der blive vist 7 kortfilm. Hver kortfilm vil fortælle om, hvordan det er at have et usynligt handicap. Her kan man blandt andet få mere at vide omkring autisme, hørenedsættelse, skizofreni, og synshandicap.  

-Vi vil gerne være med til at nedbryde fordomme omkring det at have et usynligt handicap. Det kan være svært for folk at forstå, at folk med usynligt handicap kan have lige så meget brug for hjælp, som folk der for eksempel sidder i en kørestol og ikke kan nå op på øverste hylde i butikkerne. Vi skal have fokus på usynlige handicap for at fremme forståelsen, siger handicaptalsmanden Christina Johnsen.

Til arrangementet kan du møde de forskellige handicapforeninger. Du kan få råd og vejledning, hvis du selv har et usynligt handicap, eller hvis du gerne vil lære mere om usynlige handicap.

Glade for samarbejde

Kommuneqarfik Sermersooq er glade for at kunne samarbejde med Grønlands Handicaporganisationer og Tillioq i forbindelse med fællesarrangementet, hvor der sættes fokus på Usynlige Handicap.

Fagchef for Handicap og Socialpsykiatri, Susanne Kerulff Ettrup,  fortæller hvorfor det er vigtigt at have fokus på usynlige handicap:  

– Usynlige handicap, som er årets tema for Uge 41, dækker over de handicap, som ikke umiddelbart kan ses af andre. Det kan være et handicap som i samspil med forskellige barrierer, hindrer borgeren fuldt og effektivt i at kunne deltage i samfundslivet på lige fod med andre. Det vigtigt at have et godt og tæt samarbejde med Handicapforeningerne- og orgainsationerne, herunder også et godt samarbejde med Tilioq, for derigennem at kunne sikre en helhedsorienteret indsats til f.eks. borgere med et usynligt handicap.