Borger

Tasiilaqs unge baner vej for hytteture til alle

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Lokaludvalget i Tasiilaq har i dén grad formået at give mening til navnet lokaludvalg. Et lokalt tømmerfirma og lokale unge har hver gjort sit, for at få en hytte op at stå – lokalt. To af de unge sætter ord på, hvordan det har været at være med i processen.

I løbet af sommeren er et hytteprojekt blevet gjort til virkelighed i Tasiilaq. Lokaludvalget har ønsket at få rejst en hytte, som kan bruges af de borgere, der ikke har mulighed for at sejle.

Derfor har udvalget fundet et godt sted omkring fem kilometer fra byen, så man kommer ud af byen og får fornemmelsen af at være i naturen – uden at man behøver at sejle.

Lokal tømrer og aktive unge

Tasiilaq Lokaludvalg henvendte sig til Ungdomskulturhuset Igdlo, og her var der ikke mangel på unge med gå-på-mod.

Hytten var blevet rejst af et lokalt tømmerfirma, og den del af arbejdet har de unge fået mere viden omkring.

”Hytter bliver jo lavet som et slags samlesæt, og jeg har lært meget om, hvordan sådan noget foregår takket være det her projekt” siger 17-årige Ingrid Ignatiussen.

Hen over sommeren har de unge været med til at få lavet borde, brikse og bænke og dermed har de gjort den indvendige del af hytten færdig.

”Det har været sjovt og lærerigt at være med til. Jeg er blandt andet blevet bedre til maskinsavning og arbejde med tommestok”, siger Kristian Kunak på 21 år.

Udvendig har ungdommen haft gang i den brede pensel og givet hytten en ordenlig gang maling. Nu mangler hytten blot en terrasse, som efter planen skal bygges til foråret.

Gode erfaringer føres videre

Lokaludvalget har været meget glade for samarbejdet, og det samme har de unge, som også føler medejerskab over projektet.

”Nu, hvor vi selv har været med til at gøre hytten klar, vil vi gerne prøve at overnatte her med venner eller familie, når den bliver helt færdig”, lyder det fra både Ingrid og Kristian.

På grund af de gode erfaringer er det planen, at de unge mennesker også fremover skal være en del af lignende projekter.

Se billederne fra klargøringen her: