Borger

Smil, klapsalver og skulderklap i Katuaq

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Borgmesteren var glad for at kunne hylde nogle af de 25 borgere, som i dag fik overrakt et OCN-kompetencebevis efter at have gennemført et undervisningsforløb.

Det var en storsmilende og stolt borgmester, der talte til overrækkelsen af OCN-beviser fredag eftermiddag i Katuaq.

Overrækkelsen var kulminationen på længere tids arbejde fra deltagernes side, og i dag kunne de så høste frugterne i form at et OCN-kompetencebevis.

I år er det femte gang, at der uddeles kompetencebeviser, og formålet med dem er, at deltagerne kan bruge dem i til at søge arbejde og optagelse på uddannelser i fremtiden. Og det blev de også opmuntret af borgmester Charlotte Ludvigsen.

Vi har brug for jer

I sin tale udtrykte borgmesteren beundring af borgenes indsats under deres forskellige undervisnings forløb, men hun var mindst lige så glad på samfundets vegne. ”Vi har brug for jer”, lød det blandt andet fra borgmesteren, med henvisning til den mangel på arbejdskraft, der findes nogle steder i kommunen.

25 borgere har gjort sig fortjent til et kompetencebevis, men ikke alle kunne være til stede denne eftermiddag. Fra Kommuneqarfik Sermersooq skal der lyde et stort tillykke til alle.

Open College Network er en metode til at værdisætte kompetencer og læring udenfor det formelle og traditionelle uddannelsessystem. Læringsprogrammerne på OCN, der blev udviklet i England i slutningen af 1970’erne, er delt op i tre niveauer; kendskab, kundskab og mestring.