Borger

Skoleelever serverer gratis måltid for hjemløse

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

På torsdag bliver FoodLab for en kort stund omdannet til en bæredygtig pop-up café, hvor elever fra Nuuk Internationale Friskole (NIF) laver og serverer mad for hjemløse i Nuuk.

NIF-elever har emneuge om bæredygtighed

I et samarbejde mellem Kommuneqarfik Sermersooq, NIF, Frelsens Hæri, Royal Greenland og Pisiffik bliver der serveret et gratis frokostmåltid for hjemløse, når FoodLab i et par timer bliver omdannet til en pop-up-café i bæredygtighedens navn.

”Det her projekt har så mange gode elementer. Børnene lærer om madlavning og at drive en café, plus at vi sætter en menu sammen af overskudsvarer for at undgå madspild. Samtidig er der et socialt bæredygtigt aspekt, da maden serveres gratis for hjemløse”, siger projektleder i FoodLab, Anne Nivíka Grødem.

Emneuge ender med måltid

NIF-eleverne har emneuge med fokus på bæredygtighed, og her er udnyttelse af madvarer en af de meget vigtige elementer. Allerede fra om mandagen bliver børnene undervist i madspild, og onsdag kommer de forbi FoodLab for at se, hvilke madvarer Royal Greenland og Pisiffik har doneret. Ud fra disse råvarer skal eleverne finde opskrifter der matcher, og sætte menuen for deres café.