Borger

Efter ti år på venteliste: Jeg håber, jeg snart får en bolig

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Birte Nielsen er en af de borgere, der kender til problemerne med de lange ventelister i Nuuk. I ti år er hun langsomt kravlet op ad ventelisten, og hun håber, at hun snart kan flytte.

De alenlange ventelister på en bolig i Nuuk er ikke nogen nyhed. Selvom Iserit har barberet godt fire år af ventetiden, efter man begyndte at leje boliger, skal håbefulde lejere stadig væbne sig med tålmodighed. Meget endda.

Lige nu anslås det, at man skal regne med at vente i 11 år på en bolig, og efter ti år på listen kan Birte Nielsen nu se lys for enden af tunnelen. Det er ikke alle, der er i samme situation.

”Jeg synes jo, at folk venter i alt for lang tid. Når nogle unge mennesker skriver sig op, kan deres situation være helt anderledes 11 år senere”, siger Birte.

Byg nogle flere boliger

Lige nu har Birte fire værelser, hvilket er for meget til hende. Hun vil gerne have noget mindre at bo i, og hvis hun kunne få det, ville hendes nuværende bolig nemt kunne huse en større familie.

”Jeg er pensioneret, og vil ikke blande mig i politik længere. Jeg håber bare, at der vil blive bygget flere boliger i Nuuk, så ventelisterne kan komme ned” siger Birte, der heller ikke vil forholde sig til detaljerne i den model, Kommuneqarfik Sermersooq har benyttet sig af for at skaffe flere boliger.

”Nogle gange må man slås for sine borgere, og det er det, kommunen har gjort. Jeg håber, at jeg snart får en bolig” siger hun.