Borger

Borgmester: Bevar stemmeretten for alle

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

I sidste uge blev et forslag fra Siumut-gruppen i Inatsisartut sendt til udvalgsbehandling. Ifølge forslaget skal danske statsborgere, der flytter til Grønland, først have stemmeret til Inatsisartut når de har boet i Grønland i to år, mod de seks måneder der kræves i dag. Forslaget chokerer borgmester i Kommuneqarfik Sermersooq, Charlotte Ludvigsen.

”Vi ønsker alle vores tilflyttere skal deltage i samfundslivet og bidrage til udviklingen. Det behøver altså ikke at være en straf at flytte til et andet land for at arbejde, hvor der bliver frataget personlig stemmeret i to år. De vil gerne have deres skattepenge men ikke give dem stemmeret. Det synes jeg er forkert.”, siger Charlotte Ludvigsen.

Borgmesteren frygter at dette er en af de situationer, hvor partipolitik er blevet sat højere end hensynet til demokratiet. 

”Jeg kan godt forstå, at nogle partier mener, at det er smart at sætte enkelte vælgergrupper uden for indflydelse, men forslaget går stik imod alt hvad jeg tror på. Jeg mener, at vores demokrati bliver bedre og mere repræsentativt, jo flere borgere der kan og vil deltage i det. At tage stemmeretten fra en gruppe mennesker er altid et skridt i den forkerte retning”, siger Charlotte Ludvigsen.