Borger

Opfordring til forældre: Vær opmærksomme på jeres børn

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Der er begået hærværk på to forskellige skoler i Nuuk, henholdsvis Ukaliusaq Skolen og Atuarfik Samuel Kleinschmidt.

Natten til d. 17. september blev hele 16 ruder blevet slået i stykker ved Atuarfik Samuel Kleinschmidt, mens også Ukaliusaq skolen har fået flere ruder slået itu.

– Det er et trist syn for lærere, elever og forældre at møde op til hærværk på deres skole. Det skaber stor utryghed hos både elever og ansatte at se deres skoler blive behandlet på denne måde. Der bruges mange ressourcer på at rydde op bagefter, og det fjerner fokus og tid fra undervisningen, siger Lone Nukaaraq Møller, direktør for Børn og Skole og fortsætter:

– Kommunen og skoleledelsen forsøger med forskellige forebyggende tiltag, men vi har brug for hjælp fra borgerne i Nuuk til at få stoppet det omfattende hærværk. Vi vil gerne opfordre forældre til at tage en snak med deres børn og holde øje med deres færden om aftenen. Selvom det sandsynligvis kun er en lille gruppe unge, som udøver hærværk, kan andre unges afstandstagen være med til at gøre det mindre interessant at deltage. Vi vil også gerne opfordre alle borgere til at hjælpe os med at holde øje med skolerne om aftenen. 

Kommuneqarfik Sermersooq har satset stort på forskellige aktiviteter målrettet til både børn og unge. Gennem sommeren har der blandt andet været fodboldskole, håndboldskole, malerværksted, skriveworkshop og Parkour.  

Nu, hvor skolerne igen er startet efter sommerferien, har Sundhed og Fritidsafdelingen også sørget for, at der er masser af aktiviteter efter skole. 

Men på trods af de mange aktiviteter der er målrettet børn og unge, er der flere, der har valgt ikke at tage imod tilbuddene.