Borger

Fire års kortere ventetid hos ISERIT

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Siden Kommuneqarfik Sermersooq indgik den første lejekontrakt på boliger i 2015, er den anslåede tid på ventelisten faldet med omkring fire år. Og det er endda i en periode, hvor befolkningen i Nuuk er vokset med omkring 1.300.

Nuuk vokser med stor hast, og de sensete fem år er indbyggertallet steget med 1.300 personer. Stærkest er det gået det seneste år, hvor Nuuk har fået yderligere 400 borgere. Samtidig er den anslåede ventetid på en bolig via ISERITs venteliste faldet fra 15 til 11 år.

”Der er lejet 416 boliger, og uden lejen af disse ville der stadig være tilsvarende antal på ventelisten med udsigt til at skulle vente i mange år. Kommunens leje af boligerne har således medført et ryk i ventelisten og givet de mange ventende et håb”, siger direktør i ISERIT Torben Kortegaard.

Boligmanglen i Nuuk er tydelig for enhver, og da flere og flere vælger at søge mod byen, sætter det et større og større pres på boligmarkedet. Og selvom kommunen har skaffet flere hundrede boliger, kan det også have en forstærkende effekt på efterspørgslen.

”I Nuuk er det jo et intenst kapløb mellem tilflytning og byggeri. Og tilgang af nye boliger kan motivere nogle, som tidligere har opgivet af stå på venteliste, til at skrive sig op, da de kan se, at der er gang i byggeriet” lyder det fra Torben Kortegaard.