Borger

Seminar skal sætte gang i fiskeriet i Tasiilaq

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Den 20. og 21. august holder Kommuneqarfik Sermersooqs erhvervsafdeling, Sermersooq Business, et fiskeriseminar i Tasiilaq. 
”Kommuneqarfik Sermersooq har i en årrække arbejdet målrettet for at styrke det kystnære fiskeri i vores byer og bygder på østkysten. Området har behov for nye erhvervsmuligheder, og der er faktisk rige muligheder for at gange blandt andet hellefisk på østkysten”, siger Chef for Sermersooq Business, Emil Skjervedal.

I 2019 indgik Kommuneqarfik Sermersooq en aftale med Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug om fremme fiskerierhververet på østkysten. Siden da har Kommuneqarfik Sermerooq gennemført en række kurser i Tasiilaq, målrettet fangere der ønsker at begære sig ind i fiskerierhvervet. 

”På den måde har vi hjulpet en række nye fiskere i gang, hvilket har betydet at øget indhandling på indhandlingsanlæget i Kuummiut”, siger Emil Skjervedal.

På fiskeriseminaret deltager 20 kystnære fiskere fra Tasiilaq og bygder sammen med  repræsentanter fra, Arctic Prime Fisheries. Sermersooq Business deltager med oplæg og menneskelige ressourcer og for at vejlede fiskerne til at  styrke deres aktiviteter.

”Fiskeriseminaret er et blandt mange tiltag for at styrke det kystnære fiskeri i Østgrønland, og gøre det til et stærkt og bæredygtigt erhverv”, siger Emil Skjervedal.