Borger

Rejsegilde for Ungdomskulturhuset Igdlo

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Onsdag den 5. august var der rejsegilde ved byggeriet af det nye ungdomskulturhus Igdlo i Tasiilaq. Dermed nærmer tiden sig til at overdrage huset til Tasiilaqs unge.

Der blev, som det er sædvane, holdt taler om de håb og drømme, der er for bygningens fremtid. Lederen af Ungdomskulturhuset Igdlo, Lars Rasmussen, og Områdechef for kommunale ansatte i Tasiilaq, Hjørdis Viberg, holdt taler. Områdechefen sagde blandt andet i sin tale,

”Ungdommen er vores fremtid, og derfor er det vigtigt for Kommuneqarfik Sermersooq at give vore unge så gode rammer som muligt.” og fortsatte;

”Vores lokalsamfund har mange unge, kreative kræfter og jeres nye hus vil give mulighed for flere kreative værksteder, workshops og læring. Det bliver jer, der kommer til at give huset liv og indhold, og glæder jeg mig meget til at følge jer og besøge huset igen, når det er taget i brug og summer af liv.” Sagde Hjørdis Viberg.

Efter talerne blev der spist pølser og skålet lidt i sodavand.

Ungdomskulturhuset er et sted, hvor de unge selv i høj grad er med til at definere, hvad der skal foregå, og det er deres interesser og projekter, der kommer i første række. Huset skal således bruges til aktiviteter lige fra bygning af traditionelle østgrønlandske kajakker i den ene ende af spekteret til moderne dans og musik i den anden.

Ungdomskulturhuset Igdlo

”Når det nye Igdlo bliver færdig og klar til brug, giver det flere muligheder for aktiviteter. Der kommer til at være et værksted, som giver mulighed for at bygge traditionelle østgrønlandske kajakker og på anden vis udfolde sig håndværksmæssigt kreativt. Der også flere og større rum, der giver muligheder for både at fordybe sig i den unikke immaterielle østgrønlandske kulturarv og til at eksperimenterer med moderne kunstformer og events. I det midlertidige ungdomshus er der kun ét aktivitetsrum, så den nye bygning giver mange flere muligheder, og jeg er glad på unges og borgernes vegne for den mangfoldighed af muligheder, der åbners sig op for brugerne af huset” sagde Lars Rasmussen, som er Leder af Ungdomskulturhuset Igdlo.

Derudover er der også et musiklokale med redigeringslokale til musikoptagelser og en stort lounge- caféområde.

Igdlo er bygget med tre etager og huset får en god udsigt over havnen, fjorden og byen.

FAKTABOKS

Igdlo har et areal på 181 kvadratmeter med 100 kvadratmeter terrasse. Det er planen, at Igdlo bliver færdigbygget og klar til brug inden jul. Der kommer til at være 3 fuldtidsansatte og 1 deltidsansat i Ungdomskulturhuset Igdlo.