Borger

Kommuneqarfik Sermersooq sponsorerer Qooqqut Festival

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Den meget populære Qooqqut Festival har fået støtte af både Kultur og Event-afdelingen og Rådet til Kulturfremme.

Kultur og Event-afdelingen har støttet familiefestivalen med 100.000 kroner, mens Rådet til Kulturfremme har valgt at støtte med 60.000 kroner med midler fra Sermeq Puljen.

“Fra Kultur og Event-afdelingen er vi rigtig glade for at kunne støtte festivalen, da den skaberkulturoplevelser i Nuuk Kangerluas skønne natur, samtidig med at festivalen er familievenlig, alkoholfri og gratis”, siger konstitueret afdelingsleder for Kultur og Event i Kommuneqarfik Sermersooq, Jula Maegaard-Hoffmann.

Masser af muligheder

Der er mange forskellige tilbud på programmet, hvor man kan blandt andet dyrke yoga, lave husflid af ben og sten, og man kan også prøve maskedans og trommedans. Der er også et særskilt tilbud for børn, hvor der er børnekunst. Derudover er der også mange koncerter, hvor der mange kunstnere på scenen, lige fra traditionelle kalattuut til moderne musik i form af Small Time Giants. Arrangørerne af Festivalen, Katuaq, melder, at de 250 frigivne billetter blev revet væk på under en time.

Begrænsning af antallet af gæster

På grund af Covid-19 er der begrænsning af besøgende til dette års festival. Selvstyrets bekendtgørelse vedrørende forsamlinger siger nemlig, at der må kun være 250 deltagende, hvis det er udendørs arrangement. Dette gælder også for Qooqqut Festival.

Qooqqut Festival vil blev afholdt mellem fredag den 14. og lørdag den. 15. august.

FAKTAKBOKS om Sermeq Puljen

Sermeq Puljens midler skal bidrage til, at der skabes nye, eksperimenterende kulturaktiviteter og at fremme samarbejdet mellem forskellige kulturaktører, private erhvervsliv og kommunens borgere.

Sermeq Puljen har to ansøgningsfrister om året: 1. marts og 1. oktober.

For flere information om Sermeq Puljen, klik her