Borger

Kammagiit-jubilæum fejret med kaffe, kage og fiskestænger

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Runde fødselsdage og jubilæer skal altid fejres lidt ekstra, og det var bestemt også tilfældet mandag d. 27. juli, hvor Kammagiit kunne fejre ti-års jubilæum. Meget er forandret på de sidste ti år, og selve dagen bød på endnu en forandring, da institutionen får et nyt navn.

Der var masser af flag, kage og røde pølser, til Kammagiits ti-års jubilæum, hvor blandt andre borgmester Charlotte Ludvigsen deltog og holdte en tale for forsamlingen af brugere, deres familier og personalet.

Nye tider – nyt navn

Kammagiit retter sig mod udviklingshæmmede brugere, og det har tidligere heddet ”Værestedet”, men for fremtiden kommer det til at hedde Aktivitets- og samværstilbuddet Kammagiit.

”Det har aldrig været meningen med Kammagiit, at man bare skulle komme og være her. Det skal man selvfølgelig kunne, men man skal i lige så høj grad kunne tage ud lave andre ting som eksempelvis at gå ture og fiske, sagde Henrik Gundersen, som er afdelingsleder for boenheder i Kommuneqarfik Sermersooq.

Borgmesteren overrakte fiskestænger

Der var masser af smil på både brugere og pårørendes læber, og smilene blev endnu større og ledsaget af klapsalver, da bormester Charlotte Ludvigsen præsenterede en jubilæumsgave til Kammagiit.

Gaven bestod af fiskestænger, fiskenet og bærplukkere, så brugerne kan komme ud og fange torsk. Netop sådan en aktivitet, som det nye stednavn forsøger at favne. 

Kammagiit før hjemmet

Gerda Poulsen har været tilknyttet stedet i flere år, og hun har også været væk i en årrække for at uddanne sig til pædagog. For år tilbage var tilbuddet lavet til børn, men nu er fokus på udviklingshæmmede voksne, hvilket borgmesteren også var inde på i sin tale.

”Vi gør, hvad vi kan for at tale med brugerne og høre, hvad de har på hjerte, og vi kan mærke, at de er meget glade for at være her. Vi havde eksempelvis en bruger, som var oppe nord på med sin familie. Da de kom tilbage til Nuuk, tog han direkte her hen, før han havde været hjemme”, siger Gerda Poulsen.