Services

Graffiti MasterClass kickstarter lokale kunstneres murværker

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Fremover vil du måske støde ind i en række kunstværker i bybilledet. Lokale kunstnere har været igennem en graffitikultur-MasterClass og produceret en række værker. Værkerne er resultatet af et kunstprojekt kurateret og drevet af Sacha Malinský – bedre kendt som Cheeky. Sponsoreret af Nordens Institut i Grønland og Nuuk Lokaludvalg bliver kunstværkerne gjort til permanente udsmykninger af murværker i Nuuk

I april startede de fem lokale kunstnere, der blandt andet tæller Malik Chemnitz, Maria Kreutzmann og Nivi Lynge, til oplæring i graffitikulturen. Nu er kunstnerne blevet mere fortrolige med spray-teknikker og næsten klar til at udstille deres værker. Projektet er sponsoreret af Nuuk Lokaludvalg, Nordens Institut i Grønland og Kommuneqarfik Sermersooq. Nukissiorfiit har stillet gavle på deres bygninger til rådighed for kunstnerne.

For nogen har street art og graffiti-kunst et ry for at være uskønt og forstyrrende i bybilledet, men graffiti er meget mere end det. Det fortæller Sacha Malinský:

– Før kunstprojektet begyndte, var det få der udtrykte sig æstetisk med spraymaling i Nuuk. Min hensigt med projektet er at ændre synet på graffiti som hærværk. Graffiti er ikke kun tags og throw ups, det er også æstetisk kunst, og det er dét, vi gerne vil vise med det her projekt. Vi vil gerne inspirere de unge.

To værker står allerede færdige, mens fire andre stadig venter på at blive til. Du kan se de færdige værker herunder.