Borger

Energibombe blev Kulturambassadør

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Lørdag aften den 22. august blev stafetten til Kulturambassadør givet videre ved et arrangement i Nationalteaterets lokaler. Borgmester Charlotte Ludvigsen kunne afsløre, at det blev den 35-årige skuespiller og kunstner Ujarneq Fleischer, der løb med stafetten.

Før udnævnelsen blev der vist en videohilsen fra Niviaq Korneliussen, der ønskede Ujarneq Fleischer tillykke med den nye titel.

Også Borgmester Charlotte Ludvigsen holdt tale og sagde blandt andet;

”Du har vist, at du kan begå dig på mange forskellige måder inden for dit felt, hvor du laver alt fra kortfilm til dukketeater med et brændende engagement. Det er præcis den tilgang til kulturen, som Sermeq Puljen er sat i verden for at støtte – at der skabes nye eksperimenterende kulturaktiviteter”.

Det var en enstemmig afgørelse, der lå bag udnævnelsen af Kulturambassadøren 2020.

Ujarneq Fleischer er kendt fra film, kortfilm og teaterstykker. Senest har han været med til at lave en oplysningsvideo til børn og unge omkring Covid-19.

Arrangementet bød på musik fra Kusernerit samt taler fra skuespillerkollegaerne Kimmernaq Kjeldsen og Ane Marie Ottosen. Efter udnævnelsen kunne Ujarneq Fleischer også åbne op for sin kunstudstilling, der kan ses på Nationalteateret.