Borger

Tasiilaq-iværksættere sadler om

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Fangstcamp for unge i Tasiilaq er kommet til verden efter en lang trække tilfældigheder, hvor lokale iværksættere, Sermersooq Erhverv og Covid-19 alt sammen har spillet en rolle.

Line og Tobias havde den perfekte plan for deres nystartede turistvirksomhed i Tasiilaq. I planlægningsfasen havde Sermersooq Erhverv hjulpet i en støttende rolle både ved at undersøge markedet for makkerparrets idé og formidle kontakt til revisorer og advokater. Men så kom Covid-19, og turisterne forsvandt som dug for solen.

”Vi måtte indse, at virksomheden nok ikke kom til at flyve inden for kort tid. Så vi spurgte os selv: Hvad gør vi nu, og hvad kan vi bidrage med?” siger Line Kristiansen.

Hun er sygeplejerske og Tobias er fanger, så kommunikation med mennesker samt jagt og fiskeri er nogle af deres spidskompetencer.

Fangstcamp blev født

Når det blev umuliggjort at skabe noget for besøgende, blev Line og Tobias enige om, at gøre noget for de lokale. Her faldt valget på de unge og særligt dem, der er i tvivl om, hvad fremtiden skal indeholde. Planen er at komme ud i naturen, og i de mange øjeblikke mellem jagt, fiskeri og opsætning af lejr, vil de tale med de unge om forskellige emner og høre om deres tanker og drømme.

Helt grundlæggende er idéen at aktivere de unge. Vi er jo ikke sagsbehandlere, men vi kan bruge os selv og vores iværksætteri som eksempel og forhåbentlig inspirere de unge til begynde at tænke over, hvad de selv har lyst til,” siger Line Kristiansen.

Sermersooq Erhverv har også været med på sidelinjen i omstruktureringen og sørget for kontakt til Majoriaq. Interessen har været stor, og derfor er der også lagt op til, at flere institutioner skal involveres.

Samtidig er Line og Tobias blevet så glade for projektet med fangstcamp, at duoen planlægger at fortsætte med det, selv efter der kommer gang i turismen igen.

Det første hold af unge tager af sted på fangstcamp d. 7-13 august.