Borger

Kommunalbestyrelsen vedtager nyt hjemløsecenter

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

To forladte blokke skal huse de hjemløse, til nyt byggeri står klart til næste år.

En permanent og samlet løsning på Nuuks hjemløseproblemer. Det var, hvad kommunalbestyrelsen i Kommuneqarfik Sermersooq blev enig om at igangsætte på sit møde torsdag den 2. juli. Løsningen vil være et nyt hjemløsecenter, bestående af et nyt kønsopdelt nødherberg og en række små boliger som kan tildeles til hjemløse.

Kommuneqarfik Sermersooqs byudviklingsselskab Nuuk City Development, skal stå for projekteringen af de nye hjemløseboliger. Opgaven med at bygge boligerne skal sættes i udbud i år, og de skal stå klar til indflytning i midten af næste år.

”Jeg er lykkelig for beslutningen. Jeg har et stort hjerte for de hjemløse, og at vi nu får bygget de boliger, vi skal bruge for at hjælpe dem videre i livet, er et politisk resultat, jeg er meget stolt af”, siger borgmester i Kommuneqarfik Sermersooq, Charlotte Ludvigsen.

I øjeblikket er der 120 brugere af kommunes hjemløsetilbud. Antallet er brugere er steget med næsten 50 procent, efter der blev etableret en hjemløselejer i forbindelse med COVID-19 smittefaren i marts. Disse personer skal have et sted at bo frem til indvielsen af det nye hjemløsecenter  til næste år. Derfor har Kommunalbestyrelsen også besluttet at købe en række beboelsescontainere, samt midlertidigt at tage de to forladte boligblokke i bymidten i brug som hjemløseboliger, indtil hjemløsecenteret står klart til brug.

Endeligt har det været nødvendigt af forlænge lejeaftalen på den eksisterende hjemløselejr til den 1. september. Den samlede pris for de midlertidige tiltag er 4,6 millioner kroner.

”Corona-faren er endnu ikke drevet over, så vi er nødt til at sikre os, at de hjemsløse også nu har betryggende forhold at overnatte under. Derfor er jeg meget glad for, at vi har bevilliget midlerne til de midlertidige løsninger”, siger Charlotte Ludvigsen.

Det var en samlet kommunalbestyrelse, der vedtog alle tiltag, med undtagelse af Siumut der ønskede, at hjemløselejeren skulle lukke med det samme, og ikke holdes åben til de øvrige midlertidige tiltag står klar.