Borger

Unge ildsjæle i spidsen for by-rengøring i Tasiilaq

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Engagerede unge deltog og ledede by-rengøring i Tasiilaq d. 27. maj, og der er allerede sat to nye krydser i kalenderen til at gentage succesen.

Efter eget ønske blev lederne af Ungdomskulturhuset Igdlo inddraget i Lokaludvalgets planlægning og udførelse af by-rengøring i Tasiilaq den 27. maj. Syv unge blev udpeget som gruppeledere, og de stod for at lede oprydning og rengøring af hver deres område af byen, så der også blev holdt en fornuftig afstand mellem de frivillige, mens der blev samlet skrald og gjort rent.

Oprydningsarbejdet stod på fra klokken 16.00 – 19.00, og imens sørgede kontorbetjente for at, at de arbejdende ikke løb tør for hverken vand eller skraldeposer.

Da oprydningsarbejdet var afsluttet, sørgede Materialegården for, at skraldet blev kørt til renovation. Derefter blev der trukket lod om to gaver i hver oprydningsgruppe.

Resultatet var en markant renere by og desuden tre timers dejligt socialt samvær mellem borgerene, mens de slog et slag for byen. Sådan en succes skal selvfølgelig gentages, og det sker den 17. juni og den 26. august. Tak for indsatsen!