Borger

Tasiilaq Lokaludvalg støtter lokale kunsthåndværkere

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

’Sanalukkat Tasiilameerut – Handcrafted from Tasiilaq – Kunsthåndværk fra Tasiilaq’, står der bag på de æsker, som lokale kunsthåndværkere har fået foræret af lokaludvalget i Tasiilaq. Med æskerne kan besøgende sætte Tasiilaq på verdenskortet, når de tager den lokale kunst med sig hjem.

Når kunsthåndværkere i Tasiilaq sælger deres kunst, kan det fremover blive i flotte æsker, der sætter Tasiilaq på verdenskortet. De lokale kunstnere har nemlig fået foræret æsker af Tasiilaq Lokaludvalg, som de kan sælge deres kunst i, når interesserede besøgende vil have et stykke af Tasiilaqs kunsthåndværk med hjem.

Æskerne er produceret i pap og kommer i tre forskellige størrelser. På æskerne finder man STUNK-husets logo, som er designet af Anders Kilime. På æsken står der, at kunsthåndværket er blevet til i Tasiilaq, så uanset om køberen tager æsken med til Thailand, USA eller Qaanaaq, kan andre se, hvor kunsthåndværket kommer fra.

– Vi er stolte af kunstnerne her i Tasiilaq. De producerer noget helt unikt kunsthåndværk, og derfor vil vi selvfølgelig gerne hjælpe dem med at få sat fokus på deres kunst. Det er en årsag i sig selv til at komme til Tasiilaq, fortæller Ole Jens Lundblad, der er medlem af lokaludvalget i Tasiilaq.

Tasiilaq Lokaludvalg har uddelt i alt 1.500 æsker til de lokale kunstnere. Se billederne fra overrækkelsen herunder.