Borger

Spring køen over: Bestil rensdyr- og moskuslicenser på forhånd

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Kommuneqarfik Sermersooq er klar med en ny service, der gerne skulle gøre de lange køer i Borgerservice Nuuk kortere

Slutningen af juli og starten af august er årets travleste perioder i borgerservice i Nuuk. På de dage skal mellem 2000 og 3000 fritidsfangere have licens til at nedlægge årets dyr. Det resulterer ofte i lange køer for borgerne.  I år skulle det gerne blive anderlede. Kommuneqarfik Sermersooq har nemlig åbnet for muligheden for at forudbestille licenserne på nettet.

”Det eneste fritidsfangerne skal gøre, er at bestille licenserne på vores hjemmesiden. Når vi modtager årets licenser fra Selvstyret, udfylder vi dem og sender en mail til borgeren om at de er klar til afhentning”, fortæller borgerservicechef i Kommuneqarfik Sermersooq, Lone Rosengreen Pedersen.

Det er allerede nu muligt at bestille sine licenser på Kommuneqarfik Sermersooqs hjemmeside. Processen forudsætter at selvstyret ikke laver store ændringer på området i mellemtiden. Hvis alt går som forventet, modtager kommunen licenserne fra selvstyret midt i juli.  

”Den meget korte periode vi har til at uddele rensdyr og moskuslicenser, har betydet, at vi tidligere har givet mange borgere en dårlig serviceoplevelse. På denne måde forbedrer vi servicen, mens vi venter på at den landsdækkende digitale løsning bliver klar”, siger Lone Rosengreen Pedersen.

Muligheden for at forudbestille er kun tilgængelig i Nuuk. Det skyldes, at ingen af de øvrige byers og bygders filialkontorer har svært ved at følge med efterspørgslen.

Bestil dine licenser

Du kan bestille licenser til regionerne som vist i billederne herunder