Borger

Sermersooq: Ny plan for fiskeriet

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

De kystnærer fiskere i Kommuneqarfik Sermersooq får deres egen sektorplan

Økonomiudvalget i Kommuneqarfik Sermersooq godkendte i dag, at kommunens første sektorplan for det kystnære fiskeri, sendes i høring.

”Fiskeri og fangst fylder meget i vores kultur, og i mange af vores  bosteder er de lokale fiskere altafgørende for økonomien. Derfor er jeg glad for at vi nu får et værktøj vi kan bruge, til at sikre at vi laver investeringer, der understøtter fangst og det kystnære fiskeri”, siger Borgmester i Kommuneqarfik Sermersooq, Charlotte Ludvigsen.

En sektorplan er en systematisk gennemgang af tilstanden, behov og ønsker inden for et område. Sektorplanerne bruges til at planlægge og prioritere anlægsinvesteringerne inden for et område. Der er tidligere udarbejdet sektorplaner for en lang række områder, blandt andet skoleområdet, ældreområdet og bygdeområdet.  

Denne sektorplan viser blandt andet hvor mange erhvervsfangere, der er i de enkelte bosteder og hvilke kommunale faciliteter, der er til rådighed for dem. Samtidig oplister sektorplanen hvilke investeringer, der bør prioriteres højest.  For eksempel er uddybning af havne i Østgrønland en opgave der har høj prioritet.

”I kommunalbestyrelsen er der et stort ønske om at give gode forhold for vores fiskere og fangere.  Denne sektorplan giver os et værktøj til at sikre at vi bruger vores penge klogt”, siger Charlotte Ludvigsen.

Sektorplanen skal nu i 10 ugers høring hos fiskernes og fangernes organisationer, før den endeligt vedtages.