Borger

Stort skridt mod ny bydel

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Nuuk er på vej til at blive en langt større by.  Kommunalbestyrelsen i Kommuneqarfik Sermersooq besluttede på et ekstraordinært møde tirsdag at sende opgaven med at bygge en tunnel til Siorarsiorfik i udbud.

”Det er et kæmpe skridt i den rigtige retning for vores kommune. Nuuk mangler arealer til både boliger og erhverv. En tunnel til Siorarsiorfik vil derfor betyde at byen vil få flere arbejdspladser, og at flere kan få deres egen bolig”, siger borgmester i Kommuneqarfik Sermersooq, Charlotte Ludvigsen.

Vejforbindelsen til Siorarsiorfik bliver 1500 meter lang, hvoraf cirka en kilometer bliver tunnel. Den vil få to 3,5 meter brede kørerbaner og en 3,5 meter bred bane til cyklister og fodgængere. De bløde trafikanter vil blive adskilt fra bilerne af en betonvæg.

”Det er vigtigt for mig, at tunnelen bliver en tryg vej for alle trafikanter. Den nye bydel skal også være et godt sted at bo, for dem der ikke har en bil”, siger Charlotte Ludvigsen.

Opgaven med at bygge tunnelen vil blive sat i udbud snarest muligt, og det forventes at det er muligt at køre til Siorarsiorfik om tre år.

”Jeg glæder mig meget til at se den nye bydel tage form. Det bliver fantastisk at se en ny by, med boliger, skole, daginstitutioner, butikker og alt hvad der eller skal være i en by, blive skabt fra grunden”, siger Charlotte Ludvigsen

Der har været undersøgt flere muligheder for at lave en vejforbindelse til Siorarsiorfik. En tunnel er blevet valgt, fordi overslagene har vist, at den er cirka 40 procent billigere end en vej langs fjeldsiden.