Borger

Kapisillit-borgerne bliver hørt

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Servicehuset var fyldt til bristepunktet, da borgmester Charlotte Ludvigsen og kommunen var på besøg i Kapisillit. Anledningen var et dialogmøde med formålet at inddrage borgerne i udviklingen i Kapisillit i forbindelse med blandt andet turisme og erhvervsmuligheder. Borgmesteren brugte også anledningen til at få et gensyn med borgerne i bygden.

Forud for dialogmødet med borgerne gik turen hele bygden rundt. Borgmesteren var blandt andet på besøg i børnehaven, skolen, det lokale kommunekontor, garveriet, det nye lammeslagteri og bådværkstedet i Kapisillit. Alle stederne tog godt imod borgmesteren og bygdebestyrer Jakob Josefsen, som fulgtes rundt i bygden med borgmesteren.

– Der er altid dejligt at komme til Kapisillit. Det er godt at se så mange velkendte ansigter og at virkelysten og engagementet stadigt er tårnhøjt, sagde borgmester Charlotte Ludvigsen på dagen.

Klokken 15 var bygdens borgere inviteret indenfor til dialogmøde i servicehuset – og mange tog godt imod invitationen. Der blev nemlig fyldt til bristepunktet. Dialogmødet blev indledt med en velkomst ved borgmester Charlotte Ludvigsen. Herefter fik kommunen mulighed for at præsentere hvilke planer, der er i sigte.

På tegnebrættet ligger World of Greenlands spændende projekt om en bæredygtig hyttelandsby. Her vil man etablere 50 hytter med førsteklasses udsigt over isfjorden. Projektet vil kunne tiltrække mange tilrejsende, skabe lokal omsætning og op til 50 nye helårsarbejdspladser.

Herudover orienterede Departement for Miljø og Natur om status på arbejdet med fredningsbekendtgørelsen af Kapisillitelven og området, der huser en helt særligt laksebestand som ikke ses andre steder i verden. Fredning af området er højt prioriteret af kommunalbestyrelsen i Kommuneqarfik Sermersooq.

Angutimmarik Hansen fra Arcticfarm i Neriunaq fremlagde desuden et ønske om at lægge vej mellem Neruniaq og Kapisillit.

Efter præsentationen af planerne gav borgerne flittigt deres bemærkninger og stillede spørgsmål.

– Jeg er meget glad for det store engagement, der er i Kapisillit. For os er det meget vigtigt, at man inddrager borgerne tidligt i processerne. Det er beslutninger, der kommer til at betyde meget for samfundet i Kapisillit. Derfor er det godt at se at der er meget interesse for videreudviklingen af erhvervsmulighederne, som Kapisillit – som en dejlig bygd – kan tilbyde, forklarer borgmester Charlotte Ludvigsen.

Se billeder fra Kapisillit herunder.