Borger

32 ansøgere får Kommuneqarfik Sermersooqs rejselegat

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Hvert forår uddeler Kommuneqarfik Sermersooq rejselegater, og end ikke coronakrisen skal sætte en stopper for det, men det betyder et par ændrede anbefalinger.

Formålet med legatet er blandt andet at forebygge negative konsekvenser ved isolation og bidrage til et mere internationalt udsyn ved at give kommunens borgere mulighed for at realisere rejseønsker i og uden for Grønland.

På grund af coranakrisen, har kommunen i år forlænget ansøgningsfristen med en måned, for at give flere borgere mulighed for at søge.

Der var i år afsat 570.000 kroner til rejselegatet, og 70 ansøgere søgte rejselegater for i alt 1.4 millioner kroner.

De mange ansøgninger betyder, at det igen har været nødvendigt at foretage benhårde prioriteringer. Alle borgere i Kommuneqarfik Sermersooq har haft mulighed for at ansøge, og børnefamilier samt mindre bemidlede, der ikke har været ude at rejse i fem år, har haft førsteprioritet.

Hver ansøgning er blevet grundigt behandlet af bestyrelsen for rejselegat. 32 ansøgere har fået legatet, og alle ansøgere får direkte besked.

Bestyrelsen anbefaler, at bruge støtten til at rejse her i landet, da der for tiden er begrænsninger for rejsemuligheder ud af landet, og der er ikke mulighed for, at rejsetilskuddet flyttes til næste år. 

Kommuneqarfik Sermersooq ønsker alle en rigtig god ferie.

For flere informationer kontakt Formanden for bestyrelsen i Rejselegatet Inge Olsvig Brandt på mobil: nr. 559896