Borger

Turismen skal fokusere på de lokale – kom til webinar om Staycation fredag

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Corona-krisen går hårdt ud over turistoperatører i hele Grønland. Sermersooq Business under Kommuneqarfik Sermersooq inviterer alle, der har interesse i eller arbejder med turisme til turismeworkshop, der stiller skarpt på, hvordan man tilpasser sig en ny målgruppe: De lokale.

Med corona-krisen er en række nødvendige tiltag iværksat. Den 20. marts stoppede al fly- og skibstrafiks til og fra Grønland for alle med undtagelse af borgere med samfundsnyttige funktioner. Det går hårdt udover turismen. Guide to Greenland, der repræsenterer mere end 80 turistoperatører i hele Grønland, oplyser at man ikke har haft et eneste salg siden midten af marts.

Trafikstoppet betyder selvfølgelig, at turister får svært ved at besøge Grønland, men det betyder samtidig også, at vi er mange, som skal holde ferie hjemme i år – en såkaldt Staycation eller bliv-hjemme-ferie. Men hvordan får man lige en fed Staycation, og hvad kan turistoperatørerne egentlig gøre for at tilpasse deres tilbud til de lokale?

Det er spørgsmål, som Kommuneqarfik Sermersooq har gjort til omdrejningspunkt, når webinaret om Staycation forløber i morgen fredag. Det er Sermersooq Business i samarbejde med Visit Greenland og Guide to Greenland, der står for arrangementet, og du er inviteret. Workshoppen foregår på dansk og er for alle, der er interesserede i eller arbejder med turisme.

– Vi står over for en situation, som vi ikke har oplevet hidtil, og derfor må vi tage nye midler i brug. Derfor vil vi gerne hjælpe de lokale turistoperatører med at omstille deres forretning til et andet publikum – nemlig lokale borgere, fortæller erhvervschef i Kommuneqarfik Sermersooq Emil Skjervedal.

Læs mere om Staycation-webinaret her.

 

Brug de lokale turistoperatører

Med de nuværende udfordringer, som turistoperatørerne oplever, er det vigtigt, at de kan målrette forretningen til de målgrupper, som er tilgængelige. Men det er også mindst lige så vigtigt, at borgerne får øjnene op for det, som turistoperatørerne har at byde på. Med mange års erfaring i at servicere turister og fremvise Grønlands fra sin bedste side, så har turistoperatørerne et helt særligt kendskab til Grønland.

– Jeg tror, at vi er mange, som tror, at vi kender Grønland enormt godt. Og det gør vi sikkert også, men turistoperatørerne kender nogle perler, som vi ikke altid ved noget om. Derfor kan der altså sagtens være nogle store oplevelser i Grønland selvom man bor her, så jeg synes, at vi alle skal støtte op om turistoperatørerne denne sommer, når omstændighederne tillader det. Det vil både være til gavn for virksomhederne og os forbrugere, der gerne vil have en fed oplevelse, fortæller Emil Skjervedal.