Borger

Plejehjem og ældrekollektiver tillader igen besøg – med omtanke

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Nu er det igen tilladt at besøge sine ældre pårørende på deres pågældende bosted, men det er vigtigt, at folk stadig husker at tage forholdsregler mod smittespredning, lyder det fra en fagchef.

Gennem det seneste stykke tid har det ikke været muligt at besøge sine ældre pårørende på plejehjem, fordi de ældre medborgere er ekstra sårbare overfor coronavirus.

Nogle steder har tænkt kreativt og sørget for, at det er oprettet en fælles facebookprofil, så plejehjemsbeboere har kunnet tale med familien over Facetime.

Nu er der dog igen mulighed for at besøge sine pårørende i virkelighedens verden, men det er alligevel ikke helt som før.

”Alle anbefalinger om god hygiejne og at holde afstand gælder stadigvæk, og hvis man har de mindste symptomer på forkølelse eller anden sygdom, skal man fortsat holde sig væk”, siger Arnannguaq Heilmann Christensen, som er Fagchef for Ældreområdet.

Hun oplyser desuden, at retningslinjerne hænger ved indgangen til plejehjem og ældrekollektiver, og at der også er håndsprit tilgængeligt.