Borger

Hjemløse føler sig trygge i opvarmet camp

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

26 hjemløse nuumiutter er i eftermiddag blevet indlogeret i en camp med varme, bad og vaskeri. Det sker for at sprede dem ud på et større areal, for der igennem at beskytte mod smittefare af Covid-19 ”Jeg er meget glad for, at folk føler sig tryggere her, siger borgmester Charlotte Ludvigsen, som har besøgt de hjemløse i campen.

Fredag eftermiddag rykkede de første borgere ind i campen, som Kommuneqarfik Sermersooq har oprettet for at beskytte de hjemløse mod Covid-19.

”Jeg er meget lettet over, at vi nu kan tage campen i brug, efter at arbejdet blev forsinket af vejret. Det vigtigste er, at de hjemløse føler sig trygge og beskyttet, det kan jeg mærke, at de gør. Der var glæde og latter blandt dem, da vi kom for at hilse. Jeg er så glad på vegne af dem”, siger Charlotte Ludvigsen, efter at have talt med flere af campens beboere kort efter deres ankomst.

I en tid hvor håndtryk og knus er bandlyst, blev der hilst på mange måder med vink og et slags ”skohåndtryk”, hvilket naturligvis udløste en del grin.

Campen er stadig ved at blive opført, og når den er færdig, kan den rumme i alt 80 af byens hjemløse.