Borger

H. M. Dronningen blev fejret med kage og kanoner

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

H. M. Dronningens fødselsdag blev markeret fra Nuuk til Ittoqqortoormiit. I år havde dronningen frabedt sig blomster og opfordret til at sende dem til de ældre i stedet for. De forsøgte Kommuneqarfik Sermersooq at efterleve – med én lille ændring.

Knap havde røgen fra Arktisk Kommandos kanonsalutering lagt sig, før der blev serveret lagkage for de ældre medborgere. Det blev der taget godt imod i blandt andet Nuuk og Ittoqqortoormiit, som billederne tydeligt viser.

Dronningen er en yderst populær person i alle afkroge af Rigsfællesskabet, så det er ikke usædvanligt, at Amalienborg Slotsplads forvandles til en blomstermark på hendes fødselsdag den 16. april. Men ikke i år.

Selvom dronningen fyldte rundt, ønskede hun ikke at modtage blomster på sin 80 års fødselsdag. Hun opfordrede i stedet til at sende dem til de ældre medborgere, der har det særligt svært i denne tid, hvor coronavirusset har floreret.

Da blomster ikke er så let tilgængelige i Grønland, valgte Kommuneqarfik Sermersooq at følge Dronningens råd og bytte blomsterne ud med kage. Det hører sig nemlig også til, når der skal fejres fødselsdag.

Fra Kommuneqarfik Sermersooq skal der lyde et stort tillykke!