Borger

Coronahelte hjælper hvor og når det kræves

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Coronakrisen kræver noget ekstra af os alle. Det kan betyde overarbejde, nye arbejdsopgaver, mens andre bliver nødt til at tilpasse sig situationen og fortsætte deres arbejde. Samfundet er et fællesskab, og derfor er det fællesskabet, der skal træde til og hjælpe, også selvom det betyder at lave noget helt andet, end du plejer. Kommuneqarfik Sermersooq sætter fokus på hverdagens helte, som hver især udgør samfundets bærende søjler i denne svære tid. Der er brug for mange flere som dem. Der er brug for dig.

Takket være nogle omstillingsparate medarbejdere, er der kommet et par ekstra hænder til blandt andet Ippiarsuk, hvor nogle endda har hjulpet under helligdagene i påsken. Det betyder enormt meget for Kommuneqarfik Sermersooq og i særdeleshed for de ældre. Tusind tak!

Det har været en stor udfordring at holde samfundet kørende under alle de påbud og anbefalinger, som både det offentlige og borgerne skal leve op til. Og det er det stadig. Derfor sætter Kommuneqarfik Sermersooq stor pris på, at vi har medarbejdere, der er parate til at hjælpe der, hvor der er mest brug for det.

Alderdomshjemmet Ippiarsuk har eksempelvis haft stor gavn af de hjælpende hænder fra Margrethe Møller, Marie Platou Haggæussen og Karla L. Mathiesen, som alle arbejder andre steder til daglig.

”Kommunen ringede og fortalte, at de manglede personale, og så sagde jeg selvfølelig ja til at hjælpe. Vi skal jo støtte hinanden i denne tid”, siger Margrethe Møller, der til daglig arbejder i Inneruulat.

Tilbud om vikariat

Juliane D. Berthelsen arbejder ligeledes i Inneruulat, og hun har været nogle dage hos Boenheden Seernaq. ”Det har en fornøjelse at prøve noget nyt, i stedet for at være hjemme”, siger hun.

Og glæden har været gensidig, så parterne har aftalt, at Juliane fortsætter som vikar. Også når coronatiden er overstået.

Jobbank får enderne til at mødes

Det er ikke helt tilfældigt, at det er gået så godt for de coronahelte, der har arbejdet et andet sted i en kort periode. Kommunen har nemlig oprettet en jobbank, som rummer information om medarbejdernes kompetencer, og her har det vist sig, at man har kunne trække på værdifulde erfaringer hos medarbejder, selvom de i dag arbejder med noget helt andet.

Fra Kommuneqarfik Sermersooq skal der lyde et stort og dybt tak til alle, der yder en ekstra og måske anderledes indsats i disse svære tider. Det er folk som jer, der får os gennem coronatiden.