Borger

Kommuneqarfik Sermersooq støtter kunstnere under COVID-19

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Det kan være svært at forene kunstnerlivet med COVID-19. Det skyldes, at corona-virussen generelt betyder at mange kunstnere pludselig er i en situation, hvor deres indkomstgrundlag er fejet væk under dem. Kommuneqarfik Sermersooqs nye tiltag: Sermersooq LIVE støtter kunstnerne i en svær tid.

Med corona-virussens fremdrift er det blevet sværere for kunstnere at leve af deres erhverv. Særligt efter, det er besluttet at ingen forsamlinger på mere end 10 personer må finde sted, er det blevet svært at fremvise sine kunstneriske evner for en forsamling.

I Kommuneqarfik Sermersooqs kulturafdeling har man besluttet, at hvis publikum ikke kan komme til kulturtilbud, så må kulturtilbuddene komme til publikum – hjemme i deres stuer. Sermersooq LIVE er Kommuneqarfik Sermersooqs måde at bringe kunsten ind i hjemmene.

– Sermersooq LIVE er et tiltag, som vi står for her i kommunen. Vi bringer underholdnings- og kulturtilbud ud i stuerne gennem live-udsendelser på Facebook. På den måde har vi mulighed for at støtte kunstnerne samtidig med at borgerne i hele Grønland bliver underholdt og får et sjældent indblik i, hvordan kunstnerne arbejder, forklarer projektleder Jonas Nilsson

Live-udsendelserne på Facebook foregår hver fredag på facebooksiden Sermersooq LIVE. I live-udsendelserne kan man se alt fra musikkoncerter til forfatteroplæsninger.

– Rigtig mange af os kommer til at opholde os i hjemmet i den nærmeste fremtid, og derfor gør vi noget for at bringe kunst og kultur ud til borgerne på de måder, der nu lader sig gøre. Det kan både være inspirerende, underholdende og lærerigt, siger Jonas Nilsson.

På fredag går den første live-udsendelse i luften kl. 14:30, når Miké Thomsen optræder med egne sange live på Facebook.

Følg siden på Facebook her.