Borger

Kommuneqarfik Sermersooq iværksætter forholdsregler i tilfælde af corona-smitte

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Denne service meddelse er forældet
Tekster m.m. der fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

I lyset af risikoen for at corona-virusen kommer til Grønland, har Kommuneqarfik Sermersooq i dag udsendt COVID 19-forholdsregler til samtlige af sine medarbejdere. Forholdsreglerne foreskriver, hvad de ansatte skal gøre i en række situationer i arbejdstiden og er til for at mindske risikoen for yderligere smitte, hvis uheldet skulle være ude.

Det er direktionen i Kommuneqarfik Sermersooq, der på indstilling fra krisestaben, har udsendt forholdsreglerne til samtlige medarbejdere i kommunen. Da det er afgørende for kommunen at sikre en forsvarlig og sikker drift af ældre- og daginstitutioner, skoler og fritidsinstitutioner, brand og redning, udsendes forholdsreglerne før et egentlig tilfælde indtræffer.

– I lyset af den nuværende internationale situation, tager vi de nødvendige forholdsregler for at minimere risikoen for yderligere smitte i tilfælde af, at vi også skulle blive ramt. Samtidig er det også vigtigt, at samfundet ikke går i stå. Der er borgere, der er afhængige af den støtte, vi leverer. Forholdsreglerne er med til at sikre, at vi har den nødvendige kapacitet til at løfte vore kerneopgaver, forklarer Kommunaldirektør Lars Møller-Sørensen.

Forholdsreglerne lægger en kraftig dæmper på tjenesterejser i kommunen. Det betyder, at alle tjenesterejser uden for Grønland og Danmark er udelukket samt at det kun er nødvendige tjenesterejser inden for Grønlands grænser samt til Danmark, der kan tillades.

Forholdsreglerne betyder også, at ansatte ikke må deltage i arrangementer af større karakter eller med international deltagelse, samt at arrangementer af mindre karakter skal være nødvendige for at de bliver med deltagelse fra Kommuneqarfik Sermersooq.

Kommuneqarfik Sermersooq kan naturligvis ikke bestemme, hvad de ansatte foretager sig uden for arbejdstiden, men opfordrer alle medarbejdere til at vurdere, hvilke fritidsaktiviteter de deltager i.

Hvad kan du selv gøre?

Det bedste du kan gøre for at beskytte dig selv og dem, du kommer i kontakt med mod COVID-19 er god hygiejne. Det er særligt ældre og svækkede, du skal være opmærksom på at beskytte. Med disse fem råd kommer du langt – uanset om du er på arbejde, med offentlig trafik eller ude at handle.