Borger

Holdet bag Utoqqaat Illuat: Vi er de ældres hjem

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Coronakrisen kræver noget ekstra af os alle. Det kan betyde overarbejde, nye arbejdsopgaver, mens andre bliver nødt til at tilpasse sig situationen og fortsætte deres arbejde. Samfundet er et fællesskab, og derfor er det fællesskabet, der skal træde til og hjælpe, også selvom det betyder at lave noget helt andet, end du plejer. Kommuneqarfik Sermersooq sætter fokus på hverdagens helte, som hver især udgør samfundets bærende søjler i denne svære tid. Der er brug for mange flere som dem. Der er brug for dig.

Man skal ikke lede længe efter ansvarsfølelsen hos medarbejderne på Utoqqaat Illuat. ”Beboerne har brug for hjælp hele døgnet, så det er meget vigtigt, at vi er til stede” siger Ivalu Reimer.

Som leder for Utoqqaat Illuat er der faktisk en del lyspunkter i coronakrisen for Ivalu Reimer. Medarbejderne gør nemlig en eksemplarisk indsats, mens det meste af byen er lukket ned. Og det er der i dén grad brug for.

”Beboerne er her fordi stedet er deres hjem og har brug for hjælp 24/7. Vi har brug for alle slags personale: rengørings køkken, pedel, chauffør, kontor og plejepersonalet for at dække beboernes behov.”

Ukendte ”gerningsmænd” på spil

Medarbejdernes indsats er i mindst lige så høj grad værdsat udefra. Det kunne medarbejderne på Ippiarsuk konstatere i sidste uge, da de mødte ind til et lidt anderledes syn.

Ukendte ”gerningsmænd” havde nemlig sat dette banner op med et stort tak til medarbejderne, der ønskes god arbejdslyst.

”Det er godt og inspirerende, og det giver både lyst og motivation til at gå på arbejde” siger Ivalu Reimer.

Og ledelsen har ikke været sene til selv at påskønne medarbejdernes indsats, med denne besked, der blev uddelt i fredags, hvor der samtidig blev budt på sodavand og noget sødt.

 ”Der er brug alle selvom alle er forskellige. Tak fordi du er dig ❤”