Borger

Første COVID-19 tilfælde i Grønland er bekræftet

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Mandag morgen blev det bekræftet, at en person i Grønland er smittet med COVID-19.

Det første tilfælde sygdommen COVID-19 er bekræftet i Grønland.

Den smittede person har opholdt sig i et risikoland, men har siden indrejse været i karantæne. Ifølge landslægen er der derfor ingen risiko for at smitten har bredt sig yderligere i samfundet. Den nærmeste familie er i karantæne med den smittede person.

Kommuneqarfik Sermersooq holder øje med situationen, og vurderer at de nuværende foranstaltninger er tilstrækkelige.

– Det er selvfølgelig ikke gode nyheder, at den første bekræftede er kommer til landet. Vi er meget opmærksomme på situationen. I denne uge har vi iværksat foranstaltninger for at inddæmme smitten, og for nu er de tilstrækkelige, siger Kommunaldirektør Lars Møller-Sørensen.