Borger

Corona-sang til børn

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Sangen ”Vi skal nok komme til at kramme igen”, giver børn råd om hvordan man begrænser smittespredningen.

Host i dit ærme. Brug håndsprit. Vask hænder. Hold afstand. Du har sikket hørt rådene før, men næppe som en børnesang med Kimmernaq Kjeldsen, Frederik Elsner og Hinnarik. I dag udkommer sangen ”Vi skal nok komme til at kramme igen”, som de tre kunstnere på rekordtid har skrevet og indspillet for Kommuneqarfik Sermersooq.

Idéen startede på borgmesterkontoret, da borgmester Charlotte Ludvigsen fik idéen til at hjælpe de yngste iblandt os til at forstå alvoren af situationen. Idéen gik ud på at lave en børnesang til de yngste om vigtigheden af at følge reglerne.

”Vi har alle sammen er stort ansvar for at sikre at virussen ikke spreder sig i samfundet, men indtil nu har vi været bedst til at informere de voksne, og det kan vi ikke være bekendt. Jeg er rigtig glad for at vores dygtige kunstnere har lave en musikvideo, der får de gode råd ned i børnehøjde, på en sjov og imødekommende måde”, siger Charlotte Ludvigsen.

Det er de tre kunstnere Kimmernaq Kjeldsen, Frederik Elsner og Hinnarik, der har fået opgaven. De har sammen produceret sangen Vi skal nok komme til at kramme igen, som udkommer i dag.

”Det har været en sjov opgave. Det er altid livsbekræftende at lave musik til børn, og samtidig viser sangen at kunsten har en vigtig rolle at spille i en krisetid. Sangen er også lavet så den kan bruges i praksis. For eksempel tager omkvædet 20 sekunder, så man kan synge det mens man vasker hænder i den tid det anbefales”, siger Frederik Elsner.  

Sangen handler om, hvad du skal gøre i denne tid: Vask hænder, host i ærmet og holde afstand – også til legekammeraterne. Men hvad må børnene så lave i en tid, hvor man ikke må komme hinanden for nær? Lyt selv til sangen og find ud af det.

Sangens musikvideo er lavet af Josef Tarrak, og du kan se den her: