Borger

Charlotte: De hjemløse skal beskyttes

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

En midlertidig telt-by, med 80 overnatningspladser i opvarmede telte til byens hjemløse, vil snart blive opført bag Nuuk Imeq. Formålet er at beskytte de hjemløse mod spredning af Coronavirus.

Nuuk Nødherberg har mange brugere, og i en tid hvor Coronavirussen truer med at sprede sig i Nuuk, er det ikke hensigtsmæssigt, at mange mennesker opholder sig tæt sammen. Derfor har Kommuneqarfik Sermersooq sat gang i arbejdet med at opføre en telt-by, hvor 80 hjemløse kan overnatte mens corona-krisen står på.

”De hjemløse må beskyttes i denne tid. De har ikke de samme muligheder for at søge beskyttelse i deres egen bolig, som vi andre har. Vi har gjort alt for at finde alternativer til nødherbjerget, og jeg er rigtigt glad for den løsning vi er nået frem til ”, lyder det fra borgmester i Kommuneqarfik Sermersooq, Charlotte Ludvigsen.

Teltene er isolerede og har opvarmning, bad og toilet. I campen vil der endog være et vaskeri

I dag er Kommuneqarfik Sermersooqs Drift- og Miljøafdeling gået i gang med at rydde området hvor teltene skal stå for sne og bygeaffald, og på mandag starter arbejdet med at sætte teltene op. De hjemløse vil få tre daglige måltider i teltlejeren, og der vil blive indrettet et ”hospitalstelt” hvor beboerne vil kunne blive tilset af en sygeplejerske, i det tilfælde at smitten spreder sig.  

”Mange af de hjemløse befinder sig i risikogruppen for Coronavirussen. Derfor mener jeg, at det er vigtigt, at vi i denne tid gør alt hvad vi kan for at beskytte dem. Det skal ikke være et et livstruende problem at mangle en bolig”, siger Charlotte Ludvigsen.

I øjeblikket har nødherberget skærpet opmærksomheden på hygiejnen blandt brugerne, og har lavet regler, der sikrer at mange brugere ikke opholder sig for tæt sammen, for at sikre de hjemløse mod smitte.