Borger

Afdelingsleder klar til at rydde sne

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Coronakrisen kræver noget ekstra af os alle. Det kan betyde overarbejde, nye arbejdsopgaver, mens andre bliver nødt til at tilpasse sig situationen og fortsætte deres arbejde. Samfundet er et fællesskab, og derfor er det fællesskabet, der skal træde til og hjælpe, også selvom det betyder at lave noget helt andet, end du plejer. Kommuneqarfik Sermersooq sætter fokus på hverdagens helte, som hver især udgør samfundets bærende søjler i denne svære tid. Der er brug for mange flere som dem. Der er brug for dig.

Samfundet har brug for, at folk trækker i arbejdstøjet under coronakrisen. Ellers risikere det hele at vælte som dominobrikker, mener Vilhelm Lynge Hard, som opfordrer folk til at hjælpe, hvor de kan.

Til daglig bruger Vilhelm Lynge Hard en del timer ved sit skrivebord som afdelingsleder ved tilsynsmyndigheden. Det kommer ikke nødvendigvis til at fortsætte sådan under Coronakrisen, som har vist sig at byde på mange uforudsete omvæltninger for mange mennesker.

Og hvis man bliver sendt hjem fra sin normale arbejdsplads, ser Vilhelm det som en borgerpligt at hjælpe til, hvor der er brug for det.

”Det nytter ikke noget, at prøve at slippe for at arbejde, for så risikerer samfundet at gå istå eller endnu værre, det risikerer at vælte som dominobrikker”, siger Vilhelm, der er klar til at gøre brug af sit store kørekort til at skovle sne med en gummiged.

Brandmand, politibetjent og sagsbehandler

Vilhelm er uddannet både Brandmand, politibetjent og juridisk sagsbehandler. Dermed har han en lang række kompetencer, som ikke alle har noget at gøre med det daglige job som afdelingsleder. Men det er værktøjer, han er klar til at bruge til at hjælpe.

”Der er jo mange i kommunen, som har en uddannelse, som de ikke bruger til daglig, men som der måske kan gøre masser af nytte nu. Vi er i en ekstraordinær situation, og jeg vil opfordre folk til at hjælpe, hvor de kan”, siger Vilhelm, som er klar til at gå forrest.

”Der er ikke noget, der skræmmer mig, om det så er fysisk eller administrativt arbejdet – det er lige meget. Vi er et lille samfund, og kommunen har en vigtig opgave med at få os gennem denne coronakrise”, siger Vilhelm Lynge Hard.