Borger

Sneskulpturfestivalen kommer tilbage til Nuuk

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Sneskulpturfestivalen kommer tilbage til Nuuk d. 5.-8.marts 2020! Under festivalen kommer Nuuks gamle atlanthavn, Sikuki, til at forvandles til et sneskulpturpark, da 20 hold skal dyste om førstepladsen i de to kategorier, Figurativ og Nonfigurativ.

Hvert hold får en snekube på 3x3x3 meter, som de har 3,5 dag til at lave til en sneskulptur. Præmieoverrækkelsen i de to kategorier vil finde sted søndag den 8. marts 2020 kl. 15.

Nuuk Sneskulpturfestival blev holdt for første gang i 1994. Dengang var det ikke blot den første sneskulpturfestival i Nuuk, men også den første i Grønland!

Festivalen var initieret af Peter Barfoed fra Tegnestuen Nuuk A/S, som stod bag festivalen i en stor del af de 15 år, som sneskulpturfestivalen blev holdt. Sneskulpturfestivalen voksede sig hurtigt større og større, fra 21 hold i 1994 til op mod 55 hold, da festivalen var mest populær. Festivalen samlede folk fra alle mulige baggrunde og vandt også international opmærksomhed.

Sneskulpturfestivalen var meget efterspurgt, og derfor kom den tilbage i 2019 med 13 hold og 30 ivrige frivillige. Festivalen tilbød et spændende samlingspunkt for hele byen og var meget populær blandt publikum – skulpturerne blev beundret af både børn og voksne, og efter solen var gået ned, blev aftenturen i havnen belyst i alle regnbuens farver. I år forventer vi os en mindst lige så god fest og ser frem til at sprede diversitet, kreativitet og glæde til alle!

Det er gratis at deltage i sneskulpturfestivalen. Tilmelding af hold kan ske ved at skrive en mail til snow@sermersooq.gl. Angiv venligst navnene på alle fire deltagere og om I vil dyste i den Figurative eller den Nonfigurative kategori.

Festivalen søger også frivillige! Meld dig som frivillig ved at skrive en mail til snow@sermersooq.gl.

Følg os på:

Hjemmeside: www.snow.gl

Facebook-side: Nuuk Snow Festival

Instagram: @nuuksnowfestival