Borger

Borgerne i Ittoqqortoormiit skal til stemmeurnerne, når der er valg til lokaludvalg

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Informationsmøde, løbekonkurrence og julearrangement har været nogle af de tiltag, lokaludvalget i Ittoqqortoormiit har stået for i løbet af den seneste valgperiode.

Som lokaludvalgsmedlem har man i fællesskab med byen mulighed for at sætte sit præg på udviklingen. De lokale udvalg er sat i verden for at mindske afstanden mellem kommunalbestyrelsen og borgerne i kommunen. Derfor er lokaludvalgsmedlemmer også med til at hjælpe kommunalbestyrelsen og myndigheder i forbindelse med lokale spørgsmål. Det har stort værdi for byerne og Kommuneqarfik Sermersooq at have et dygtigt lokaludvalg.

– Det er både sjovt og spændende at være medlem af lokaludvalget. Jeg møder mange, der siger, at de glæder sig til det næste, vi finder på. Det giver os motivation til at fortsætte, fortæller formanden for lokaludvalget i Ittoqqortoormiit Gudmund Josvassen.

I løbet af det seneste år har lokaludvalget i Ittoqqortoormiit arrangeret informationsmøde for at informere borgerne om, hvad man kan søge om tilskud til fra lokaludvalget. Lokaludvalget har også afholdt løbekonkurrence i efteråret og et julearrangement i december, som havde god opbakning. Her blev serveret både mad og drikke, og der var lagt op til grønlandske julelege og dans.

Lokaludvalget har også ydet tilskud til hundeslædevæddeløb og til et kunstværksted. Det er ikke småbeløb, lokaludvalget har bidraget med. Kunstværkstedet er blevet sponsoreret med 50.000 kroner.

– Vi tror, at det er rigtig godt for byen at have et kunstværksted, så derfor støtter vi det. Der kommer jo turister om sommeren og de køber det unikke kunsthåndværk, som kunstnerne kan lave, fortæller Gudmund Josvassen.

 

Stem og stil op til valg til lokaludvalg

For at stille op til lokaludvalget skal du være fyldt 16 år og bo i byen, du stiller op i. Valget foregår d. 21. januar, kl. 19 i forsamlingshuset i Ittoqqortoormiit.

For at stille op til valg til lokaludvalg, skal du melde dit kandidatur på dit lokale kommunekontor senest fredag, d. 17. januar, kl. 14.

I kommunalbestyrelsen er man også glad for de dygtige og engagerede lokaludvalg. Herunder kan du se Borgmester Charlotte Ludvigsen forklare, hvorfor du skal stille op til lokaludvalget.


Har du brug for en påmindelse om, at du skal stemme til valg til lokaludvalg i din by? Tilmeld dig Facebook-begivenheden her og bliv påmindet på Facebook.