Borger

Bor du i Tasiilaq og vil have indflydelse på udviklingen i byen? Der er valg til lokaludvalg

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

21. januar er der valg til lokaludvalg i byerne Paamiut, Tasiilaq og Ittoqqortoormiit. Lokaludvalgene står for at igangsætte lokale projekter og aktiviteter og understøtte dialogen mellem kommunalbestyrelsen og borgere. I Tasiilaq er man stolt af den tillid, man har skabt mellem borgere og lokaludvalget.

Det har været et travlt år for lokaludvalget i Tasiilaq. Lokaludvalget er blevet inddraget i mange spørgsmål angående den lokale udvikling. Det har sat fokus på at skabe tillid til både borgere og samarbejdspartnere.

Som lokaludvalgsmedlem har man i fællesskab med byen mulighed for at sætte sit præg på udviklingen. De lokale udvalg er sat i verden for at mindske afstanden mellem kommunalbestyrelsen og borgerne i byerne i kommunen. Derfor er lokaludvalgsmedlemmer også med til at understøtte kommunalbestyrelsen og myndigheder i forbindelse med lokale spørgsmål. Det har stort værdi for byerne og Kommuneqarfik Sermersooq at have et dygtigt lokaludvalg.

– Vi har haft travlt i år. Vi har haft dialoger med borgerne, fangere, Naalakkersuisut og Kommunalbestyrelsen. Det gør vi jo selvfølgelig, fordi vi gerne vil drive udviklingen fremad, så projekterne ikke går i stå, forklarer lokaludvalgsformand i Tasiilaq Harald Amagtangneq.

I lokaludvalget har man valgt at fokusere på at arbejde med en række formål til fordel for kulturen, sporten, naturen og fangerne. Lokaludvalget oplever, at borgerne har tillid til det arbejde, der udføres.

– Det er altid rart at høre fra borgerne. De er meget høflige, rare og giver udtryk for, at vi gør et godt stykke arbejde, fortæller Harald Amagtangneq.

Stem og stil op til valg til lokaludvalg

For at stille op til lokaludvalget skal du være fyldt 16 år og bo i byen, du stiller op i. Valget foregår d. 21. januar, kl. 19 i forsamlingshuset i Tasiilaq.

For at stille op til valg til lokaludvalg, skal du melde dit kandidatur på dit lokale kommunekontor senest fredag, d. 17. januar, kl. 14.

I kommunalbestyrelsen er man også glad for de dygtige og engagerede lokaludvalg. Herunder kan du se Borgmester Charlotte Ludvigsen forklare, hvorfor du skal stille op til lokaludvalget.


Har du brug for en påmindelse om, at du skal stemme til valg til lokaludvalg i din by? Tilmeld dig Facebook-begivenheden her og bliv påmindet på Facebook.