Borger

Børne- og Familiecentret i Tasiilaq åbnede dørene til julefest

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Julemåneden giver anledning til julestemning og hygge. For Børne- og Familiecentret i Tasiilaq har det været vigtigt at alle familier får del i julens glæder.

Den opgave har Børne- og Familiecentret i Tasiilaq forsøgt løse et julearrangement. Som regel tilbyder centret en række services som fx åben rådgivning, par- og familiesamtaler, familievejledning i hjemmet, familieudviklingskursus og familierådslagning. Det sker med det formål at række ud til børn og unge i alderen 0-18 år, der har brug for en ekstra hånd samt at styrke børnefamilier, som har gavn af støtte og vejledning.

I julemåneden havde Børne- og Familiecentret skabt et anderledes arrangement for de tilknyttede familier samt beboerne på Daqqitsiid, som er et såkaldt Tidlig Indsats-tilbud. Til julearrangementet blev gæsterne budt på både varme og kolde retter, risalamande, sodavand, kaffe og te. Børnene fik også en godtepose, som de kunne hygge sig med. Til festlighederne blev der både leget, sunget og lavet juleklip.

– Vores ønske med julearrangementerne har været at sprede glæde blandt familierne og give dem en god mulighed for at være sammen med deres børn til et hyggeligt og socialt julearrangement. Smilene og tilbagemeldingerne tyder på, at det har været succes. Det er vi meget glade for, fortæller Socialrådgiver Maria Forberg, der er behandlingsleder i Børne- og Familiecentret

Arrangementet foregik i forsamlingshuset i Tasiilaq d. 17. og 18. december. og er blevet til med midler fra Socialstyrelsen.

– Midlerne vi har fået fra Socialstyrelsen har betydet, at vi sammenlagt har kunne byde i alt 100 gæster julefest – børn og voksne. Vi ved, hvor stor glæde arrangementet har bragt familierne, så vi er meget glad for at ansøgningen er blevet imødekommet, fortsætter Maria Forberg.